01 oktober 2011

Carré confitureke


Woensdag heb ik echt een super lekkere carré confiture gemaakt. Hij was echt goed gelukt. Zeker om nog een keer te maken. En het handige van zo'n caréke is dat dat super snel klaar is. Het duurt hoogstens 30 à 40 minuten. Met het bakken inbegrepen. Willen jullie ook zo'n carré confituur maken, dan kan je de handleiding volgen hieronder.

Voor 4 personen
bakpapier
1 rond vel bladerdeeg
1 pot abrikozenconfituur
1 eigeel
2 eetlepels water


Leg het bakpapier op de bakplaat. Zo zal uw carré confitureke later niet aan de ovenplaat plakken.



Leg het bladerdeeg op de bakplaat. Snijd er een vierkant uit. Versnijd de overgebleven randen tot sneetjes van 1 cm.

Leg het vierkant op de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. De gaatjes zorgen ervoor dat het bladerdeeg niet omhoog komt en de confituur wegduwt.

Smeer het vierkant rijkelijk in met confituur.


Leg er de streepjes bladerdeeg op in ruitjes.



Smeer de carré in met eigeel dat verdund is met water.

Bak de carré 20 minuten in een voorverwarmde oven op
180°c.
Laten afkoelen en smakelijk!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen