14 januari 2012

Chocolate chip cookies à la moi




Even tussendoor gemaakt. Chocolate chip cookies. Helemaal niet moeilijk en toch lekker.
Begint u al te watertanden bij deze foto, dan kan u ze thuis ook maken. 



Benodigdheden voor ongeveer 30 cookies

  • 550 gram zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel zout
  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 180 gram fijne suiker
  • 180 gram bruine suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eieren
  • 300 gram pure chocolade in kleine stukjes
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.
  2. Meng in een kom de bloem en het zout.
  3. Klop in een andere kom de boter met de de verschillende soorten suiker op tot u een romige massa krijgt.
  4. Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe en klop het mengsel stevig na elk ei. 
  5. Doe de bloem met het zout beetje bij beetje bij het mengsel.
  6. Als laatste doe je de chocolade stukjes er bij.
  7. Pak een brokje deeg en rol er een balletje van. Leg het balletje op een bakplaat (met bakpapier) en duw het bolletje een beetje plat. Zorg ervoor dat al je cookies even groot zijn. Als dat niet zo is gaan ze niet allemaal even snel gaar zijn en krijg je misschien verbrande koekjes.
  8. Bak ze 8-11 min tot ze mooi goudbruin zijn. Als de cookies uit de oven komen zijn ze nog zacht. Laat  ze daarom ongeveer 2 minuten afkoelen. Daarna leg je ze op een rooster zodat ze verder kunnen afkoelen. 


Smakelijk!!!

2 opmerkingen:

  1. Ze zien er niet alleen heel lekker uit, maar smaken ook nog heerlijk. Dank je wel, Anna! x

    BeantwoordenVerwijderen