12 december 2011

Sint zet winkelcentrum in rep en roer!Vrijdag 2 december is de Sint in het winkelcentrum van ’t Speelscholeke geweest… Alles stond in rep en roer. Rep en roer? ‘Wat is dat nou weer?’ vragen de smulpiet en de dj-piet in koor. ‘Roeren dat ken ik. Als je pannenkoeken maakt moet je ook iets roeren en als het klaar is kan je het opeten’ zegt de smulpiet. ‘Rappen, dat kan ik’ roept de dj-piet. Samen beginnen ze te reppen en te roeren.

Elk jaar moet op school het 6de zwarte pieten spelen. Dit jaar was het mijn beurt.
Zoals bij de smurfen heeft elke zwarte piet een goede of een slechte eigenschap. Zo krijgt iedereen een naam. Het kon niet anders, ik was de naaipiet. In die ‘rol’ moet je jezelf verkleden. Ik had allerlei stofjes rond mijn lijf gebonden en een klein naaikoffertje bij.

Dit was ik, de naaipiet. (vanaf links te tellen, de 3de)

Rond de Sint en de pieten werd er een spel verzonnen. Wij, de pieten moeten dat mee begeleiden en zorgen dat alles volgens plan verloopt. Dit jaar maakten we er echt een leuke dag van.
Elke klas kreeg in de ochtend een envelop met daarin een brief en letterkoekjes voor de hele klas. In de brief stond dat elk kind 1 koekje kreeg en het al mocht opeten. De letter die je had gekregen moest je wel onthouden. Die kwam later op de dag nog van pas.
Na de pauze hadden de pieten een ruilbeurs georganiseerd. Elk kind had die dag 3 speelgoedjes mee naar school genomen om ze te ruilen. Wij, de pieten hadden geregeld dat elke piet een ‘kraampje’ had om zijn spullen te ruilen en een letter op zijn kraampje had plakken. De kinderen moesten bij de piet gaan zitten die de letter op zijn ‘kraampje’ had die zij die ochtend hadden opgegeten in de klas. Snappen jullie het nog? Elke piet had nu ongeveer 5 kinderen met 3 speelgoedjes en het ruilen kon beginnen. In je kraam als piet moest je zeggen welke kinderen hun spulletjes mochten gaan ruilen en welke in het kraampje moesten blijven om klanten te helpen.

Ongeveer een halfuurtje heeft deze ruilbeurs geduurd.          
Op het einde vroegen we of er iemand niet blij was met zijn speelgoedjes die hij of zij had geruild. Gelukkig was iedereen tevreden.
Op deze foto kan je goed zien Hoe we de envelop met de koekjes in de klassen gingen verstoppen. Op de laatste zie je een deel van de pieten. Dit was net voor de ruilbeurs.We gingen onszelf toen voorstellen aan de kinderen.  
P.S. Het was alweer veel te lang geleden dat ik iets van me had laten horen.

1 opmerking:

  1. Anna het is echt een supercoole blog die jij hebt gemaakt, ik heb lang niet gekeken en ben dus echt verrast toen ik het terug zag

    Groetjes Helen

    BeantwoordenVerwijderen